Autor: Informer.rs

11.08.2024.

20:00

Foto: Foto: Informer

TV

Teško je zaključiti koje službe stoje iza protesta! Od govornika bi mogla da se napravi nova "Top lista nadrealista"!

Rističević naglašava da su mu stavovi koji su iznešeni na protestu kontradiktorni.

- Imam običaj da to posmatram s nekom rezervom. Primetio sam da su dva glavna lika bili glumci. Jedni su glumili da im je stalo do zaštite životne sredine, a drugi da nisu žuti, nego zeleni. S obzirom da su svi ubacivali neke svoje stavove, za mene je sve to dosta kontradiktorno. Svaka blokada saobraćajnica je, po jednoj varijanti tri godine robije, po drugoj pet, a sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti može biti daleko veća robija - kaže narodni poslanik.

Informer

Dejan Anđus

Anđus je izjavio da je jako teško precizno utvrditi ko stoji iza ovih protesta.

- Ovo juče za mene nije ništa novo. Nagledao sam se pokušaja revolucija, mitinga i razoraznih kontramitinga. Došli smo do faze nove teorije zavere da će biti potrovana cela Srbija od litijuma. Imate nacionaliste i evropejce koji su do juče optuživali Vučića da je Putinov čovek, a sad je odjednom Šolcov. Važno je samo da niko ne strada jer očigledno neka nevidljiva ruka ovim rukovodi. Važno je saznati ko stoji iza toga, pre svega. U pitanju je novac, moć i pokušaj preuzimanja vlasti. Jako je teško zaključiti koje interesne grupe i koje službe to rade - navodi novinar.

Informer

Tomo Lovreković

Lovreković zaključuje da među govornicima na protestu nije bilo ni jednog kredibilnog lika.

- Juče je vazduh u Novom Sadu bio mnogo manje zagađen nego inače, jer je sav ološ otišao u Beograd. Ja tu jedino poštujem Ćutu. On nije loš čovek, dobrica je, ali je došao iz provincije. Uhvatili su ga beogradski šibicari, kao i svakog dođoša, izmuljali ga i izvarali. On je tu jedini pošten. Ovo ostalo su likovi od kojih bi Nele Karajlić napravio novu "Top listu nadrealista". Nema ni jednog kredibilnog lika - rekao je politički aktivista.