Autor: Informer.rs

14.08.2024.

13:00

Foto: Maša Banđur

TV

Putin je sasvim sigurno unapred imao informacije o samoubilačkoj akciji Ukrajine u Kurskoj oblasti! Amerika koristi NATO kao udarnu pesnicu! (VIDEO)

Dimitrijević smatra da će Amerika morati da promeni svoju spoljnu politiku, nezavisno od toga ko pobedi na izborima 5. novembra.

- Ako biste posmatrali njihovo delovanje, koje ne ugrožava samo vojsku s kojom ratuje, nego i stanovništvo, ne samo lokalno, nego i mnogo šire, definitivno se može zaključiti da se radi o najgoroj vrsti terorizma. Dobro bi bilo da se prihvataju normativi, opštecivilizacijski, a bombardovanje nuklearke definitivno ne spada u to. Ovde se radi o potezima očajnika. Oni definitivno gube rat. Svašta je moguće očekivati. Očigledno je da mnogo štošta zavisi od američkih izbora. Amerika nije promenila svoju politiku, ona je ratna. Amerika koristi NATO kao udarnu pesnicu. Mislim da je nebitno i ko će pobediti i da će svakako morati da promeni politiku. Putin je sasvim sigurno imao informacije, u prethodna tri meseca, u vezi ovoga što se priprema u Kurskoj oblasti. To nije nešto što Rusija nije mogla da spreči i mislim da je to nije iznenadilo kao što pokušava da se prikaže javnosti širom sveta. Ova samoubilačka i neinteligentna akcija ukrajinskog rukovodstva će definitivno omogućiti Rusiji da mnogo intenzivnije i agresivnije privodi kraju ovaj sukob. Ovo je, na neki način, omogućilo Rusiji da osnovne ideje koje je zacrtala sada poveća - kaže Dimitrijević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: