Autor: Informer.rs

14.08.2024.

14:47

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

TV

Da li muškarac treba da prisustvuje porođaju? Učesnici "Info megdana" temeljno analizirali pitanje koje je podelilo društvo! (VIDEO)

Smolović je prisustvovao rođenju svog prvog deteta i u potpunosti podržava ovu praksu, dok, s druge strane, Vojnić nije ljubitelj te ideje niti je za nju. Mišljenja publike su, kao i uvek, takođe bila podeljena.

Kako je ova, iznenađujuće staložena, debata izgledala pogledajte u video-snimku ispod:

Informer

Saša Smolović

Saša je istakao da bi prisustvao i rođenju drugog i trećeg deteta da ga okolnosti nisu sprečile.

- Ponosan sam na dan kad sam prisustvovao porođaju. Prisustvovao sam kad mi se rodilo prvo dete. Preostala dva puta, slučajem okolnosti, nisam mogao. Momenat kada dete izlazi je taj neki osećaj nekog tvog jedinstva s njim. To je bio prvi šok za mene - kaže Smolović.

Informer

Barbara Vojnić

Barbara poručuje da ona nije pobornik te prakse, kao i da mnoge žene s kojima je razgovarala takođe ne bi pristale na to da partner bude s njima tokom porođaja.

- Mislim da to postoji već dvadesetak godina u Srbiji, da otac prisustvuje porođaju, čak u nekim porodilištima može i neko od članova porodice. Ja iskreno nisam za to. Mnoge su mi takođe rekle da nisu, a razlozi su različiti. Mislim da u 80% slučajeva žene to predlažu, a neki se kaju zbog toga - rekla je Vojnić.