Autor: Informer.rs

15.08.2024.

20:02

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

NATO ima svoje ljude na teritoriji Ukrajine još od početka rata! Vašingtonu nije jasno zašto je Zelenski upao u Kursku oblast! (VIDEO)

Ignjatović ističe da su upad u Kursku oblast izvršile manje jedinice sačinjene od dobro opremljenih i iskusnih komandosa.

Avijacija (ruska) je dosad izgubila par helikoptera i jedan avion, što je normalno u ovakvim uslovima. Cela strategija ovog upada je bila na malim jedinicama, dobro opremljenim, čak sam video slike kako voze kvadove sa 4-6 komandosa u grupi. Oni su upadali u mesta, njih dvadesetak ljudi, obučenih plaćenika, a lako je oterati vojnika koji se plaši. Vašingtonu nije jasno zašto je Zelenski ovo uradio kad zna da ne može da ostane dugo tamo i da će pretrpeti stravične gubitke i vratiti se nazad. To je Kirbi izjavio - kaže Ignjatović.

Informer

Miodrag Jevtić

Jevtić poručuje da je Ukrajina ponovo u prvom planu Amerike jer je procenjeno da je sad pravo vreme za slamanje Rusije.

Amerikanci se nadaju da će i dalje da vladaju svetom, kao i dosad, bez obzira na to ko bude predsednik. Ukrajina je ponovo izbila u prvi plan jer su oni procenili da je sad vreme da se slomi Rusija i da se podeli na četiri do 16 država. Vidimo da to pokušavaju iako je situacija na frontu vrlo, vrlo kritična za Ukrajinu. Oni znaju da se Rusija ne može srušiti oružanim putem, ali smatraju da bi unutrašnje urušavanje bilo mnogo delotvornije. Pošto obojene revolucije nisu prošle, sad računaju na nezadovoljstvo naroda. Ne sumnjam da NATO ima svoje ljude na teritoriji Ukrajine još od početka rata. Situacija sa Kurskom je vrlo kompleksna - navodi Jevtić.

Informer

Mina Zirović

Zirović naglašava da ovde nije na snazi održavanje unipolarnog sveta, već pokušaj uništenja jednog dela sveta.

- Sada se vrše borbe oko resursa. Smanjenje stanovništva i otimačina resursa. Ono što je dobro za Amerikance je da su uništili jednu značajnu silu, a to je Ukrajina. Ona je bila nuklearna sila. Ovo je pokušaj propasti jednog dela sveta. Da žele unipolarni svet, onda bi nahuškali Kinu na Rusiju, ali oni ne žele to, već da većina ljudi strada. Ta teorija da se vojska prebaci na teritoriju druge države je ideja Britanaca. Ovde je njima svejedno na kojoj teritoriji je rat jer je sve jedan narod. Rusija mora da se probudi u nekom trenutku. Mislim da oni nisu imali reformu u kojoj bi sklonili neke generale koji misle da su i dalje u vojsci SSSR - rekla je Zirović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: