Autor: Informer.rs

16.08.2024.

16:21

Foto: Zoran Sinko

TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Linta poručuje da ovaj događaj za njega ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

- To je samo jedan u nizu mnogih dokaza koji potvrđuju da hrvatsko pravosuđe nije nezavisno, nepristrasno i profesionalno, već etnički motivisano u funkciji državne politike. Imamo preko 190 Srba koji su uhapšeni na osnovu hrvatskih poternica, širom sveta, od završetka rata pre 29 godina. Ovde je suština da država aktivno stane iza srpskih boraca. Apsolutno je neprihvatljivo da se na ovakav način hapse srpski građani. Ovo je kršenje ljudskih prava. Preko 4.000 krajiških boraca je dosad procesuirano vezano za ratne zločine. Čak i oni mlađi koji nisu bili u ratu se sada proganjaju zbog objavljenih krajiških pesama ili fotografija na društvenim mrežama - kaže Linta.

Informer

Aleksa Grubešić

Grubešić naglašava da Hrvati pokušavaju da na svaki način izbrišu svako sećanje na postojanje Republike Srpske Krajine.

- Mnogo šta je ovde sporno i krajnje skandalozno. Na koji način se ugrožavao javni red i mir ako ste vi pevali neku pesmu? U samoj pesmi nema nikakvog govora mržnje. Ne pominju se Hrvati, ni Ustaše, ni Četnici. Oni hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje da je nekada postojala Republika Srpska Krajina i da su tu živeli Srbi. Ta pesma uopšte ni ne pominje bilo kakvu nacionalnost. Hrvati imaju Tompsona koji peva o koncentracionim logorima. Postoji jedan kontinuitet ustaške politike iz Zagreba. Žele da izbriše svako sećanje na Srbe u Hrvatskoj i da obeshrabre svakog Srbina da poseti Hrvatsku - naveo je Grubešić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: