Autor: Informer.rs

17.08.2024.

20:02

Foto: Ataimages

TV

Samo hiper-sile sprečavaju da svet sklizne u provaliju! Putin je dobio odrešene ruke ukrajinskim upadom u Kursk! (VIDEO)

Egerić navodi da svetske sile sprečavaju dalju eskalaciju sukoba na relaciji Iran-Izrael.

- Sve ovo što se dešava na relaciji Izrael-Iran je u stvari jedna pojačana retorika. Svi žele da vuk bude sit, a ovce na broju. Šojgu je pre desetak dana došao u Iran. Dogovor je završen. Mislim da je ovo što se dešava na prostoru Ukrajine i Rusije upravo bilo razlog što je Šojgu otputovao u Teheran. Ne pitaju se više ni Izrael, ni Iran. Da se oni pitaju, letele bi atomske bombe. Pitaju se hiper-sile, Amerika, Rusija i Kina. Oni sprečavaju da svet sklizne u provaliju. Dovoljno je da svi Arapi i muslimani dobiju po jednu kašiku i poješće Izrael kao supu. Putin je dobio odrešene ruke ovim upadom u Kursku oblast. Sad može da radi šta hoće - rekao je pukovnik.

Informer

Sofija Tasić

Tasić je izjavila da je Iran skeptičan zbog Izraelove istorije bombardovanja nuklearnih postrojenja.

- Mislim da još ništa nije rešeno u Iranu i da on svakako nije odustao od osvete. To je pokazala i praksa poslednji put kad je ubijen Sulejmani. Tramp je naredio njegovo ubistvo. Vođa Hamasa je ubijen u Iranu u najčuvanijoj kući. Oni sada dobro vagaju. Iran itekako ima na umu i činjenicu da je Izrael dva puta u istoriji bombardovao nuklearna postrojenja. Prvo u Iraku, a onda i u Siriji. Iran sada ipak brine da ovo nije momenat u kom Izrael može da ode u srce Tehenara sa svojim "steltovima". Vrlo su skeptični - kaže analitičar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: