Autor: Informer.rs

18.08.2024.

09:00

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Kurti neće moći da otvori most na Ibru ako međunarodne snage ne urade jednu stvar! On radi sve kako bi izbegao formiranje Zajednice srpskih opština! (VIDEO)

Terzić naglašava da je glavni Kurtijev cilj uvlačenje Srbije u direktan sukob sa NATO i međunarodnim snagama na teritoriji naše južne pokrajine.

- Aljbin Kurti sprovodi antisrpsku politiku. To se ne vidi samo u slučaju mosta na Ibru, već i u drugim jednostranim akcijama. Ukoliko se nešto zaista loše desi na Balkanu, to će biti odraz antisrpske politike koju sprovodi režim u Prištini. Kurti hoće da nas uvuče u sukob sa NATO i međunarodnim snagama. Aljbin Kurti ne može da otvori most ukoliko se međunarodne snage s njega ne sklone. Ušli smo u fazu ratovanja sporazumima. Niko od predstavnika međunarodne zajednice već 21 godinu nije došao da iskaže saučešće zbog naše dece ubijene u Goraždevcu na Bistrici. Mi smo uvek za mir, ali nikada nećemo dozvoliti pogrom. Kada je Kurti rekao za Blinkena da je naivan i da ne razume situaciju na Kosovu i Metohiji, tu je negde izostala reakcija i Stejt departmenta i Evropske unije. Sve ovo što Kurti radi je beg od onoga što podrazumeva i zahteva formiranje Zajednice srpskih opština, odnosno poštovanje Briselskog sporazuma - rekao je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: