Autor: Informer.rs

22.08.2024.

09:04

Foto: Informer

TV

Pretnje Srbima stižu sa svih strana! Ambasade Srbije ugrožene, Evropa ćuti! (VIDEO)

Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost, navodi da švajcarska policija nije ništa preduzela kako bi uhvatila Denisa Krasnićija, koji je pretio srpskim ambasadama.

- Taj mladić je pretio još i 2021. godine, a Švajcarska ništa nije preduzela tri godine. Da je bilo pretnji ambasadi Švajcarske, oni bi odmah reagovali i uhapsili bi ga možda i likvidirali. Teroristi ne nastaju sami od sebe, već ih neko sprema i finansira. Samo iz Albanije je otišlo 100.000 Albanaca prošle godine, a sa KiM odlazi 30.000 ljudi. Bezbednosne službe moraju da budu kordinisane i da sarađuju da bi se sprečio teroristički akt. Ako oni ništa ne preduzimaju povodom napada na malu državu, šta će uraditi ako on napadne neku veću državu - rekla je Mišev.

Prof. dr Boris Bratina ističe da se narod na Kosovu i Metohiji nalazi u strašnom stanju.

- U Švajcarskoj policiji radi mnogo Albanca nažalost, pa i Tačija su tamo obučavali. Mogli bi da se pozabave čovekom koji preti Srbiji, ali se to ne radi. To je samo jedan u nizu događaja koji pokazuje da šiptarski separatisti prelaze crtu. Narod na Kosovu i Metohiji je u strašnom stanju, Švečlja i njegova ekipa dolaze da provociraju u Kosovskoj Mitrovici - kazao je Bratina.