Autor: Informer.rs

23.08.2024.

20:00

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Dobrosavljević je rekao da i Tramp i Mask na Kinu gledaju kao na najveću opasnost po američku ekonomiju, odnosno konkurenta u proizvodnji električnih vozila.

- I Tramp i Mask su nekadašnji glasači demokratske stranke, čak i donatori. Mask je 2016. glasao za Hilari Klinton, protiv Trampa. On je liberalizovao jednu društvenu mrežu. Otkako je Mask kupio Tviter i preimenovao ga u Iks znatno je liberalizovan. Pritom, ne treba zaboraviti da na samoj mreži Iks najviše pratilaca ubedljivo ima Mask. On je najavio da će pomoći osnivanje fonda koji bi trebalo da skupi skoro 45 miliona za Trampovu kampanju. Tramp je još i 2016. godine jasno targetirao kao najveći rizik za ekonomiju i socijalnu stabilnost Kinu. Kinezi su apsolutno najveći konkurent i donekle su čak i prevazišli Teslu u proizvodnji električnih automobila - navodi konsultant.

Informer

Bojan Dimitrijević

Dimitrijević zaključuje da saradnja sa Trampom za Maska može predstavljati prvi korak ka ulasku u političke vode.

- Oni su vrlo sličnog psihološkog profila. Rođeni su pod srećnom zvezdom, privlače ih novac, uspeh i svetla reflektora. Uvek pomalo teže nekoj vrsti senzacionalizma. Imaju sreću. Vole da lansiraju pomalo senzacionalističke ideje, vole ih mediji i obojica su inteligentni. Tu ima sličnosti. Tramp je celog života bio preduzetnik, a onda je rešio da se bavi politikom. Za Maska je još rano, mlad je, tek treba da krene u političke vode, a ovo bi mogao da mu bude prvi korak. Ko zna ko sve stoji iza Trampa ili Maska. Možda im je ovo neki zajednički zadatak. Ako neko ima 180 miliona pratilaca, on može da stvara trendove i menja javno mnjenje Amerike. Iz same te činjenice se ističe njegova moć za koju se na neki način izborio - kaže Dimitrijević.