Autor: Informer.rs

24.08.2024.

16:38

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Ćuta i Dikić su kukavice koje pozivaju druge da ginu za njih na ulicama! Opozicija hoće građanski rat jer na izborima nema nikakve šanse! (VIDEO)

Šešelj ukazuje na paradoksalnu činjenicu da se Dikić, kao član Demokratske stranke, poziva na partizansku, odnosno komunističku, retoriku.

- Ovo deluje kao neki razgovor nekih pijanih ljudi u nekoj kafani. Da je ovo neki humoristički program, rekao bih da je loš. Ovaj novinar Dikić je član Demokratske stranke, a čini mi se i da je bio član jednog od organa te stranke. Zanimljivo, kad je ta stranka nastala, ona je nastala kao otpor komunističkom sistemu. Ta partija koju Dikić spominje je zabranila Demokratsku stranku. Zanimljivo je kako neko ko je član Demokratske stranke se sada poziva na te neke tradicije. S druge strane, Ćuta... Ja bih cenio nekoga ko je spreman na taj način da se bori, iako ne podržavam, ali ovde su u pitanju totalne kukavice koje pozivaju da sutra neko drugi ide na ulice i pogine, a oni će da budu negde sa strane. Širi se neki strah da će neko sve da nas potruje i pobije. To je zaista iracionalno ponašanje za nekoga ko pretenduje da bude vlast u Srbiji. Ono što je najbezobraznije je što se posiva na građanski rat, ali negde sa balkona. Vas će sutra da uhapsi policija kad krenete da ispunjavate njihove ciljeve - kaže potpredsednik radikala.

Informer

Ibro Ibrahimović

Ibrahimović ističe da Ćutina izjava ne predstavlja slobodu govora već govor mržnje.

- Možete li da zamislite da u nekoj državi imate televiziju na kojoj se poziva na državni udar. Možemo pričati o slobodi govora, ali ovo nije to. Ovo je, pre svega, govor mržnje, ali i sloboda govora je povezana sa odgovornošću. Ovo je kršenje prava svih onih koji misle drugačije od Ćute. Ni na zapadu, ni na istoku ne možete da radite ovakve stvari. Demonstranti u zapadnim zemljama su okruženi policijom s dugim cevima i bornim vozilima. Nije moguće da neki demonstrant ne može da bude procesuiran za svoje istupe. Oni doživljavaju ovo kao rat, a u njemu prvo strada istina. Vlada mora da formira neki krizni PR koji neće dozvoliti da se šire ove dezinformacije. Oni ne priznaju izbore jer nemaju program ni ideju - navodi Ibrahimović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: