25.08.2024.

09:02

Foto: Foto: Tanja Andrić

TV

Dragan Šolak - prebogati anonimus koga niko na ulici ne bi prepoznao! Vlasnik medija i fudbalskih klubova je marioneta velikih sila? (VIDEO)

Novinar Dejan Anđus istakao je da ni jedno političko ubistvo nije rešeno do kraja.

-Imamo uklanjanje vladara i vrhovnih političara. Bilo je tu svega: ubijanja obaveštajaca, visokih oficira... Počevši od kneza Mihaila Obrenovića. Nikad se to nije raspetljalo i otkrilo. Imamo primer Amerike gde je ubijeno više predsednika i predsedničkih kandidata. Ubistvo švedskog premijera kad je izlazio iz bioskopa nikada nije rešeno. Matrica je uvek ista, ali je i istraga i finiš uvek isti. Ovo treba raspetljati. Prečesto se spominje Šolak. Ja ga nikada nisam video, ali je činjenica da upravlja medijima koji su značajniji od opozicione političke scene. Ono što sam ja primetio kod njega, to je dosta neobičnih poteza. Imate utisak da on nešto proda, a onda je tu vrlo prisutan. Dosta je čudno njegovo učešće u svetu evropskog sporta. Teško mi je da poverujem da Šolak zna nešto o istoriji tih klubova. Taj način pranja para kroz kupovinu klubova, to je isti princip kupovine restorana u koje niko ne ulazi gde je cena jedne večere 500 evra. To su sve paravani za ko zna šta- rekao je Dejan Anđus.

Informer

Dejan Anđus

On je rekao da je veliko pitanje da li je Šolak zaista toliko moćan, ili neko stoji iza njega.

-Pitanje je da li je Šolak toliko moćan ili neko stoji iza njega. Niti se on kandiduje, niti ga poznaju šire narodne mase, niti bi ga iko ikad prepoznao. Plašim se da iza tog imena i prezimena stoji nešto drugo. On je istureno odeljenje, maska za rad službi. Tu je ogroman novac i ogromna moć, vlasništvo medija, a vi čoveka ni ne znate, on je anonimus. Teško da on kao takav anonimus može da igra tako važnu ulogu obaranja vlasti. Šta znače "vruće jeseni"? Mi smo se nagledali revolucija do sada. Jedna od zemalja u kojoj se najčešće demonstrira je Francuska. Tu dolazi do velikih iskri i varnica. Ali da buknu protesti za sve i svašta, tu je Srbija bez premca. Tu smo imali 9. mart, imali smo izbornu krađu, Kostu Kecmanovića... Dovoljno je da nekoliko pojedinaca zapale masu i da ljudi jurišaju- rekao je Anđus. 

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: