25.08.2024.

10:27

Foto: Tanja Andric

TV

Vučić: mogu da me ubiju, ali ne i da me pobede! Struka nije rekla ni reč o litijumu, a narod se već podelio na "za" i "protiv"! (VIDEO)

Podpredsednik SRS Miljan Damjanović na samom početku postavio je pitanje šta bi bilo na našoj političkoj sceni kada bismo imali normalnu situaciju.

-Ovo pitanje je veštački napravilo polarizaciju na "za" i "protiv" nečega gde se ni struka nije oglasila, ali su obe strane bile spremne da brane neodbranjivo. Potreban je dijalog, ali dijalog! Da počnemo od toga da li nam je prihvatljivo ili nije prihvatljivo da se prerada te rude vrši u zemlji ili van nje. Samo o tome možemo da razgovaramo satima i da predlažemo nova zakonska rešenja. Drugo pitanje bi bilo da li ćemo podizati rudnu rentu. Da li ćemo se postaviti kao partneri sa većinskim ili sa manjim udelom. Oni ne žele dijalog! Već decenijama u Srbiji vršljaju razne prozapadne agenture koja uspešno obavljaju zadatke koje im postavljaju njihovi zapadni finansijeri. Mi smo sada izloženi najsveobuhvatnijem napadu sa svih strana. Moramo svaku situaciju da sagledavamo krajnje realno- rekao je Damjanović.

Informer

Miljan Damjanović

On je objasnio kakva opozicija zaista treba da postoji u državi kako bi ona bolje funkcionisala, a njeni građani bili zadovoljni.

-Ako je ta opozicija normalna, onda će biti podrška svakom projektu koji je dobar za našu zemlju. Cilj opozicije je da kritikuje i nadgleda. Mi treba da budemo ona snaga od koje vlast ne može da spava, ali zato što ćemo da ih nateramo da rade mnogo bolje, onako kako građani od njih očekuju. Mi iz SRS kažemo da ih podržavamo po pitanju Rusije, ali se ne slažemo sa tim da Matica srpska dobija manje novca iz budžeta nego Egzit. Ne podržavamo to što nam udžbenike štampaju Hrvati i Austrijanci. Podržavamo to što vlast stoji uz Republiku Srpsku, ali ne podržavamo to što neće da donesu zakon u vezi sa stranim agentima- rekao je Damjanović.

Celu emisju pogledajte u videu ispod: