Autor: Informer.rs

26.08.2024.

09:23

Foto: Miloš Rafailović

TV

Bolesno! Monstrum klao Srbe, a Turci snimaju seriju o masovnom ubici! (VIDEO)

Nemanja Micić filmski producent, kaže da je za region u redu da se snimaju ovakve serije, a da kada Srbi snime nešto o svom stradanju, to automatski predstavlja pretnju.

- Kada govorite o nekim likovima iz rata devedesetih, ti likovi obično predstavljaju neku državu. Mi smo imali na hrvatskoj televiziji priloge od 15 minuta o filmu "Oluja", naš film je tada uzeo veliku medijsku pažnju. Ne možemo da kažemo da su svi filmovi potpuno istiniti, jer su filmovi uglavnom inspirisani stvarnim događajima. Snimao sam seriju o odbrani Petrovaradina koji je bio stub odbrane Evrope od Osmanlija, a prvu modernu bitku su Turci izgubili kod Slankamena. Ta platforma koja snima seriju je nezavisna- istakao je Micić.

Informer

Mile Bosnić, predsednik pokreta Srba Krajišnika, ističe da se nastavlja narativ kako su Srbi genocidni i da se veličaju monstrumi.

- Oluja je bio odličan film je verodostojno prikazano dešavanje tokom ustaškog zločina nad Srbima. Ovaj film o Naseru Oriću, nastavlja narativ kako su Srbi krivi i prave heroja od njega, a on je klao srpsku decu. Veličaju zločince i kopaju po ranama. Turci su bili takođe aktivni oko vremena kada su hteli da uvedu rezoluciju o Srebrenici. Žele da potvrde svoj narativ kako su Srbi genocidni, jer su videli da smo počeli da govorimo istinu da to nije tako - kazao je Bosnić.