Autor: Informer.rs

27.08.2024.

09:24

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Pavelu Durovu preti i do 20 godina robije! Zakenberg priznao da američke službe kontrolišu društvene mreže! (VIDEO)

Dr Aleksandar Lukić, sa Instituta za političke studije, ističe da je pod čudnim okolnostima uhapšen Pavel Durov, ali i da mu preti 20 godina robije.

- Veliko je pitanje zašto je Durov došao u Francusku. Ne bih rekao da jeste budala, jer ne bi bio to što jeste danas i vlasnik Telegrama. Nije prodao svoj deo udela u Telegramu i zato je došao u sukob sa ruskim vlastima. Dobio je državljanstvo Francuske pre tri godine, a sada ga hapse pod veoma ozbiljnim optužbama koje mogu da dovedu do 20 godina robije. Sve je to neobično i čak su se oglasili i Mask i Snouden - rekao je Lukić.

Informer

On dodaje i da je otkriveno da američke službe kontrolišu društvene mreže.

- On sve vreme u javnom nastupu optužuje druge mreže za komunikaciju gde službe mogu da upetljaju prste, kao što to rade Amerikanci u aplikaciji Vocap. On nije za mešanje službi u sistem za komunikaciju i zato je i došao u sukob sa ruskim službama i zato nije nikome hteo da pruži mogućnost da uzme ključeve od "vrata" za ulaz u sistem komunikacija. Američke službe ne žele da ostave društvene mreže bez kontrole, a to je priznao i Mark Zakenberg - objasnio je Lukić.