Autor: Informer.rs

27.08.2024.

09:47

Foto: Tanja Andric

TV

Pucaće "Rafali": Makron 29. i 30. avgusta sa Vučićem o Kosovu i Metohiji, ali i isporuci borbenih aviona! (VIDEO)

Mihajo Janjić, Centar za nacionalnu politiku, ističe da je odnos Srbije i Francuske odličan, ali i da će tokom susreta dva predsednika tema biti i KiM.

- Najbitnija pitanja biće raspravljana u susretu predsednika Vučića i predsednika Makrona, a među bitnim temama biće i tema Kosova i Metohije. Odnos između Srbije i Francuske je uvek bio dobar, kad god pogledamo kroz istoriju. Francuska ima ogroman uticaj u svetu i Evropi. Ključne teme su KiM, Evropska unija i ekonomske teme, ali i veštačka inteligencija - rekao je Janjić.

Informer

On dodaje i da Francuska pruža podršku Srbiji, a da će to i pokazati isporukom aviona marke "Rafal".

- Predsednik razmišlja o budućnosti naše zemlje i zato vodi ovakvu politiku. Srbija se nalazi u teškom mometu po pitanju Kosova i Metohije, a znamo da nam je Francuska pomogla za odlaganje prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Podrška zemlje koja se nameće kao lider u Evropi, je veoma bitna. Predsednik Makron će posetiti i Maticu Srpsku koja je jedna od najbitnijih institutcija za naš narod. Jako bitna tema biće i avioni marke "Rafal" koji će biti isporučeni Srbiji - kazao je Janjić.