Autor: Informer.rs

29.08.2024.

19:52

Foto: printscreen

TV

Poseta Makrona Srbiji je veoma važna u ovom trenutku! Vrlo je bitno održavati dobre veze sa svima! (VIDEO)

Jevtić je rekao da su francuske trupe imale drugačiji odnos prema Srbima od ostalih pripadnika NATO trupa nakon ulaska na Kosmet.

- Odnos među čelnim ljudima je jako značajan za odnos među državama. Predsednik Makron dolazi drugi put u posetu za pet godina.  Primećujemo da Vučić ima nekako srdačniji odnos s njim nego sa drugim čelnicima Evropske unije. U odnosu na ostale učesnice NATO pakta koje su došle na Kosovo i Metohiju posle 12. juna, Francuska je pokazala jedno sasvim drugo lice. Specijalci Žaka Ogara su spašavali Srbe. Takođe su sprečili i upad u Severnu Mitrovicu i njeno zauzimanje. Teroristi nisu uspeli da uđu. Pitanje je ko izlazi iz rata kao pobednik. Mi smo u Prvom svetskom ratu izgubili toliko stanovništva da smo praktički gubitnici, a vodimo se kao pobednici. Vrlo je važno da održavamo dobre veze sa svima. Moramo da jačamo svoje oružane snage. Ovakvi susreti su vrlo, vrlo bitni- kaže Jevtić.

Informer

Mirko Radaković

Radaković konstatuje da je važno nabavljati vojnu tehniku kroz više kanala, a ne vezati saradnju za samo neke države.

- Ova poseta je vrlo važna i nije ju je lako organizovati. Posebno je važna u ovom geopolitičkom zaokretu. Ja, kao bivši vojnik, imam pozitivno mišljenje o našem državnom rukovodstvu koje neće da se veže za jedan kanal (vojne saradnje). Danas je svet na dlanu. Ne možemo ići ka jednoj državi ili jednoj politici. Tehnika koju mi kupujemo je savremena. Vrlo je važno da imamo više vrsta tehnike. Poseta i vojna saradnja koja se sad zaokružuje imaće veliko značenje za razvoj naše vojske po svim pitanjima - poručuje Radaković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: