Autor: Informer.rs

30.08.2024.

20:06

Foto: Miloš Rafailović

TV

Kurti će izazvati ozbiljan incident na Kosmetu uoči američkih izbora! Lažni premijer na sve načine pokušava da isprovocira reakciju Srbije!

Miletić konstatuje da će Kurti napraviti ozbiljan incident pred izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Kurti ima neke probleme. On je čovek koji se ponaša kao neko u opoziciji. Vrlo problematičan tip, klasičan ekstremista. On se ponaša kao i svi ekstremisti, budeći taj albanski ekstremizam na Kosovu. Taj ekstremizam će eskalirati u sukob zbog njegovog ponašanja. Uveren sam da će uoči američkih izbora on izazvati jedan veoma ozbiljan bezbedonosni incident na Kosovu. Na jugu Kosova i Metohije postoje vrlo aktivne mreže Islamske države  koje su puštene da se razvijaju, obučavaju i imaju kampove, kao i da plasiraju pretnju za zapadne evropske zemlje. To zapadne sile znaju. Ako oni puste da se ovaj ekstremizam širi na ovakav način, to će biti jedan problem koji će eskalirati u jedan vrlo ozbiljan sukob. Vrlo je jasno da tu nikakav srpski faktor ne postoji. On želi da nas isprovocira svojim ponašanjem - rekao je.

Informer

Zoran Milivojević

Milivojević poručuje da Kurti nastavlja sa provociranjem jer je isfrustriran činjenicom da više nije u centru pažnje zapadnih sila.

- Motiv je da nastavi da pravi probleme i provocira. Moglo bi se povezati kao jedan izraz očaja i nezadovoljstva. Očigledno je da je Kurti u drugom planu kad je reč o velikim zapadnim silama i on prosto nastavlja s provokacijama. Možda na taj način izražava svoje nezadovoljstvo. Na ovaj način hoće ponovo da skrene pažnju na sebe. Sigurno će se ovo ponavljati do američkih izbora. Kad smo razgovarali o Islamskoj državi, najveći broj sledbenika je otišao s Kosova i Metohije u odnosu na broj stanovnika. Ovi na zapadu moraju malo da se uzmu u pamet i vode računa. Naročito Sjedinjene Države, pre svega - naglašava diplomata.

Informer

Dragan Škobalj

Emisiji se naknadno pridružio stručnjak za energetiku dr Dragan Škobalj.

- Ovo je jedna velika igra. Oni su potpuno izgubili razum. Misle da su svemoćni i da mogu da rade šta hoće. Mi moramo da budemo pametni i strpljivi da vratimo problem Kosova u Ujedinjene nacije. Tamo imamo prjiatelje koji su moćni, Kinu i Rusiju. Vrlo je važno što je Srbija potpisala strateški sporazum sa Kinom. Mi moramo biti mudri da ne nasednemo. Vidimo da hoće da rasture Srbiju i iznutra, da izazovu građanske sukobe - naveo je.