Autor: Informer.rs

30.08.2024.

22:32

Foto: Informer

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja!

Lović je komentarisao odnos Nemačke prema takozvanoj državi Kosovo i ukazao na njenu duboku povezanost sa separatistima.

- Kosovo i Metohija su sfera uticaja Nemačke, na vojnom, ekonomskom i političkom planu. Građani, otkako mogu bezvizno da putuju za Evropsku uniju, putuju za Nemačku. Upravo to pokazuje koliko su te veze duboke. Još od osamdesetih godina je Nemačka aktivno podržavala te separatističke jedinice OVK. Nemačka vojska je i danas prisutna u Prizrenu. Vekovna težnja Nemačke je da se ide ka istoku. Balkan je svakako i dvoriše Rusije, na neki način. Zbog toga su i Ukrajina i Balkan veoma važni. Nemačka više ne liči na istu zemlju kao pre desetak godina. Retko ćete naići na belog čoveka u velikim centrima. To izvorne Nemce zaista zabrinjava. Ne verujem da će Nemačka prekinuti pomoć Ukrajini. Tu mislim i na civilnu pomoć u smislu finansija koje Ukrajina nema. Sve se to finansira i preko nemačkih banaka i sigurno se neće zaustaviti. Ukoliko Tramp pobedi na izborima, to će svakako imati uticaja i na Nemačku koja sad hoće da vrati obavezan vojni rok. Nemci imaju izuzetan kompleks prema Francuskoj u političkom smislu - konstatovao je politikolog.

Informer

Mladen Duvnjak

Duvnjak kaže da iza Kamale Haris stoji duboka država, a iza demokrata generalno - vojna industrija.

- Duboka država konstantno podržava demokrate. Tramp je osoba koja je stala na njen put. Pokušaće da ga uklone na sve načine. Kamala se ponaša kao da nije deo vlasti i uporno predlaže građanima solucije za boljitak države, a ona je deo trenutne vlasti. Ako malo uključimo mozak videćemo da ona ne nudi nikakva rešenja, već samo malo modifikuje ono što Tramp kaže. Duboka država ima uticaj samo na Kamalu. Demokrate imaju sedam bivših operativaca koji vrše funkciju. Vojna industrija totalno podržava demokrate jer zna da preko rata može da profitira. Građani Amerike su protiv NATO jer se mnogo njihovih para koristi za njegovo finansiranje. Tramp će se više fokusirati da trgovinu i ekonomiju, a manje na rat. On je jedini predsednik u skorijoj istoriji koji nije imao nijedan rat. Nemačka i Francuska potajno žele da se završi rat (u Ukrajini) jer zavise od ruskog gasa - naveo je predstavnik "Srba za Trampa".