Autor: Informer.rs

31.08.2024.

09:00

Foto: Tanja Andric

TV

Dok mačke nema, miševi kolo vode! Čim Vučić napusti Srbiju, Kurti besumučno divlja u južnoj pokrajini! (VIDEO)

Analitičar Miljan Jovićević ističe da su tzv. vlasti u Prištini iskoristile to što je predsednik Vučić otišao u Prag.

- Na izmaku leta sa početkom jeseni, uvek dolaze loše vesti sa KiM. Tempira se politički tajming za napad na Srbe na KiM, baš u vreme kada je predsednik Vučić u Pragu. Iskoristili su to što su instalirane pojedine frakcije u EU. Pokušali su da sa dugim cevima zaplaše naše građane na KiM i upadali su u institucije na severu KiM. Udara se na porodice sa decom, a to je nešto najosetljivije i da se izvrši tiho etničko čišćenje - rekao je Jovićević.

Informer

Biljana Radomirović, novinarka "Politike" sa KiM, kaže da specijalne jedinice tzv. kosovske policije prave desant i invaziju na sva mesta gde žive Srbi.

- Svi objekti koji su funkcionisali u okviru Republike Srbije sada su ugroženi. Izvršen je desant specijalnih jedinica ROSU. Ispred objekata u koje su ušli juče do zuba naoružani, sada su vozila tzv. kosovke policije. Neizvesnost je šta može da se dogodi i to ispred očiju međunarodne zajednice. Invazija specijalaca se desila na prostoru gde žive Srbi, a naš narod se pita čemu to demonstriranje sile - kazala je Radomirović.