Autor: Informer.rs

31.08.2024.

09:38

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Đukić Dejanović o bezbednosti prosvetara: Biće zaštićeni kao advokati, promena zakona do kraja godine! (VIDEO)

Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete, ističe da su u fokusu prosvetni radnici, kao i to da je njima bitno da se plata poveća i da imaju određenu bezbednost na radu.

- Bitna je zaštita i bezbednost profesora u školama. Mi već u oktobru idemo sa javnom raspravom i tu će se govoriti i o finansijskom statusu. Od januara do kraja prošle godine bilo je povećanje do 30 %. Miloš Vučević je saopštio da će biti plata u prosveti za 50% više. Predsednik naše države je rekao da u fokusu mora da budu prosvetni radnici i da je njima bitno da se plata poveća. Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost za sindikat prosvete koji nas nisu kritikovali nakon tragedije u Ribnikaru - rekla je Đukić Dejanović.

Informer

Prema rečima ministarke prosvete, potrebno je posvetiti se deci i imati individualan rad sa đacima.

- Mislim da ljudi osećaju promene u prosveti, od plate do bezbednosti u svom poslu. Ocenili smo da je posao razrednog starešine jako odgovoran jer je tu prisutan individualan rad sa decom i zato je njima dodatno povećana plata. Više ćemo negovati empatiju u školama. Naša sugestija prosvetnim radnicima je da pričaju sa decom i da razvijaju vrline drugarstva i dobrih koraka za budućnost. Značajno je raditi sa introvertnom decom i decom koja su menjala školsku sredinu - kazala je ministarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: