Autor: Informer.rs

02.09.2024.

10:00

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

(VIDEO) Podli projekat "nezavisno Kosovo" počinje da se obija o glavu Zapadu! Ako NATO nastavi da podržava Kurtija, ugroziće i sopstvenu bezbednost!

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković ističe da je politički Zapad pokrovitelj Kurtijevog terora.

- Ideja kosovskih lobista je da se reši sve na Kosovu i Metohiji dok je Bajden na vlasti. Vidimo da je politički Zapad pokrovitelj Kurtijevog terora. Ne treba potceniti mentore Kurtija, ali postoji nešto što se zove restitucija tj. vraćanje u prvobitno stanje. Srbi su na Kosovu i Metohiji veoma ugroženi i uskraćeno im je pravo na normalan život - rekao je Vuković.

Informer

Prema njegovim rečima Kurti ima ozbiljne mentore koji svojim jednostranim potezima ugrožavaju i sam NATO pakt.

- Nejednakost aršina čini nemoguć život Srbima na KiM. Kada se radi o Americi, ona je u sistemu sa Evropom kao sistem spojenih sudova. Kurti pridobija simpatije svog stanovništva svojim potezima, a mnogo toga je prepisao od delovanja hrvatskog rukovodstva. Jednostrani potezi Kurtija ugrožavaju i produženu ruku NATO pakta, KFOR. Ne može multietnički Zapad da osporava multietničko Kosovo i Metohiju. Kurti ima ozbiljne mentore i savetnike, a projekat tzv. nezavisnog Kosova je jako skup i pre Ukrajine bio je najskuplji - zaključio je Vuković.