Autor: Informer.rs

02.09.2024.

13:05

Foto: Zoran Sinko

TV

KRIK ukrao podatke državnih funkcionera?! Kašanski: Nadležni organi moraju da reaguju na ovo! (VIDEO)

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa, ističe da je novinska agencija KRIK nelegalno došla u posed matičnih brojeva najviših državnih funkcionera.

- Na adrese nekoliko državnih funkcionera, stigli su pisani zahtevi KRIK-a, gde se traži da se otkriju podaci njihovih članova porodice. Neki podaci koji se traže i mogu da se uvrste u istraživačko novinarstvo, ali uz te zahteve su došli i priloženi JMBG brojevi, što je čudno jer su ti brojevi zakonom zaštićeni. Postavlja se pitanje da li im je to neko dao iz policije ili neke druge institucije. Poslali smo uredno pitanja KRIK-u, a dobili smo odgovor da je to istraživačko novinarstvo. Poenta je pitanje gde su nabavili matične brojeve ljudi - rekao je Kašanski.

Informer

On dodaje i da nadležni organi moraju da reaguju na ono što je KRIK učinio.

- Očekujem od nadležnih državnih organa da se pozabave ovim i da dovedu ljude iz KRIK-a na informativni razgovor. Možda nije samo u pitanju bio Dojčinović, već neko drugi iz KRIK-a, ali svakako morala bi da se pokrena istraga o tome. Imaju podatke koje i neka bezbednosna agencija ne može baš tako lako da prikupi - kazao je Kašanski.