Autor: Informer.rs

02.09.2024.

13:19

Foto: Zoran Sinko

TV

Mediji iz regiona kipte od besa zbog nabavke "rafala"! Starović: Srbija je osigurala svoje nebo narednih 40 godina! (VIDEO)

Nemanja Starović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, kaže da region kritikuje nabavku aviona marke "rafal", ali i pojedini mediji iz Srbije.

- Kada vidim sa koliko energije se u regionu kritikuje sporazum o nabavci "rafala", onda znam da je to dobra odluka. Dobijamo čitavu eskadrilu najboljih multifunkcionalnih aviona i u svojoj generaciji su najbolji na svetu. Za svega četiri godine stižu nam prvi avioni, 2028. godine, a to je dobro jer nam stižu i pre isteka radne sposobnosti MIG-ova. Ne čudi me napad iz regiona, ali me čude napadi iz sopstvene zemlje koji teraju vodu na istu vodenicu - rekao je ministar Starović.

Informer

Prema rečima ministra Srbija je osigurala nebo za narednih 40 godina i ističe da je najbitnija vojna neutralnost.

- Pre 12 godina imali smo samo jedan funkcionalni avion, a sada imamo sposobne MIG-ove, a uskoro ćemo dobiti i Rafale. Naši piloti i vazduhoplovci su srećni jer će imati odlične avione. Osigurali smo naše nebo za narednih 40 godina. Najlakše je staviti se ispod kišobrana neke velike sile, ali nekad može da dođe do ukrštanja interesa, zato je najbitnija vojna neutralnost - kazao je Starović.