Autor: Informer.rs

03.09.2024.

15:55

Foto: Informer

TV

Amerika u panici! SAD sabotira AFD u strahu od saradnje sa Rusijom! (VIDEO)

Dr Dušan Proroković sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu istakao je da vitalne grane Nemačke industrije doživljavaju pad.

- AFD je vrlo blizak nama i čak su u Bundestagu tražili povlačenje priznanja tzv. "Kosova" i zato su i Srbi koji tamo žive glasali za njih. Da nema ovakvih stranaka poput AFD-a ne bi bilo sistemskih promena i smatram da će Nemčka početi da traži svoj novi put. Stranka mora da osvoji 50% da bi formirala vladu zbog čega vlasti pokušavaju da ih po svaku cenu spreče. Auto industrija je pala za 15% što je problem, jer ona predstavlja kičmu nemačke privrede. Evropska centralna banka konstantno štampa novac što je doprinelo krizi i bogatstvo EU nije realno održivo. AFD je počeo "melonizaciju" desničarskih stranaka. To znači da nastoje da ublaže stav prema Rusiji i Kini, ali da zadrže jaku politiku prema migrantima i unutrašnjim pitanjima - rekao je Proroković.

Informer

 

Stručnjak za investicije Dušan Đukanović naveo je da od kovida plate u Nemačkoj ne rastu.

- Amerikanci trenutno imaju 61, Kinezi 15, a Nemci 3 modela veštačke inteligencije i ona zaostaje za svetom. U Nemačkoj već od Kovida ne rastu plate, a BDP se pretače u istu ili veću nezaposlenost, dok su rente i svakodnevni troškovi sve veći. Politika koja traje od vremena Kisindžera je da se ni slučajno ne sme dozvoliti Rusiji i Nemačkoj da se približe jer bi to bila direktna pretnja nadmoći SAD - rekao je Đukaonović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: