Autor: Informer.rs

03.09.2024.

20:03

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Oživljavanje hladnog rata? Počinje nova svemirska trka Kine i Rusije protiv Amerike i njenih vazala!

Marina Galogaža iz Društva sunordne Rusije istakla je da u Ukrajini nema legitimnih institucija već je jedino pregovaračko telo vojna hunta koja je na vlasti

- Putin je pre pet godina već bio u Mongoliji koja tradicionalno ima tople odnose sa Rusijom još od sovjetskog vremena, tamo ima tri i po miliona stanovnika od kojih većina zna ruski. Ovo mu je prvi put da dolazi od kad je podignuta optužnica. Zapadu smeta ekonomska saradnja Rusije i Kine. Do 2027. godine nastaće ekonomski rat između Kine i Zapada uz prisustvo Rusije. Najveća trka biće oko svemira, jer Amerika trenutno ima najviše satelita. Trenutno Maska koriste kao frontmena za celu tu priču, Rusija zato trenutno revidira svoju nuklearnu doktrinu - rekla je Galogaža.

Informer

 

Pukovnik specijalnih jedinica u penziji Srbobran Radić naveo je da dok pešadija ne prođe kroz neko mesto ono se ne može ssmatrati zauzeti ma koliko bila zasipana dronovima ili avijacijom.

- U prvom planu razvoja čovečanstva je elektronika praćena satelitskim uređajima i dalekosežnim oružjem. Međutim nijedan sukob ne možete dobiti ako tamo ne prođe čizma ili pešak, ali ako to postaje moguće postavlja se pitanje koja će uloga čoveka onda biti. Rusi nisu nijedno oružje pomerili sa zaporoškog ili donjeckog poteza već su angažovali specijalne jedinice. Najviše koriste kasetne bombe sa velikim dometom koje su praćene avijacijom. Bitno je ponoviti da je situacija na KiM takođe dogorela do kraja i da je strpljenje iscrpljeno. To pitanje se neće rešiti anemijom i verovanjem lažovima sa Zapada. Postavio bih pitanje Francuskoj, ako nam je toliki prijatelj zašto je učestvovala u rasparčavanju Jugoslavije sa Nemačkom. Problem KiM se mora premestiti iz evropskih okvira na Savet bezbednosti UN - rekao je Radić.