Autor: Informer.rs

03.09.2024.

22:30

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Planetarni sukob Istoka i Zapada! AFD ušao u direktan okršaj sa globalističkim poretkom!

Pukovnik Ilija Kajtez govorio je da ekonomski pad Nemačke postaje naglo ubrzan zbog loših odnosa sa Rusijom što joj je izazvalo nagli deficit sirovina.

- Mnogo je istinitije govoriti o suverenističkim partijama, jer u Evropi trenutno imamo sukob globalističkih stranaka lojalnih Zapadu i suverenističkih poput onih u Nemačkoj i Danskoj. Merkelova je zbog interesa krupnog nemačkog kapitala za godinu i po dana dovela preko milion migranata sa Bliskog istoka. Ekonomski pad Nemačke je ubrzan zbog lošijh odnosa sa Rusijom, ali AFD levici zamera i bezuslovnu finansijsku i tehničku pomoć Ukrajini. Ukrajina ima ogromni problem da zameni poginule ili ranjene vojnike. Ukoliko bi bila poražena to bi imalo nesagledive posledice po opstanak NATO-a i početak ubrzane erozije zapadnog poretka. Postoji nezaustavljiva tendencija, a to je da će front biti urušen. Rusija nije okončala sukob jer se Zapad toliko upleo novčano i logistički i od toga napravilo planetarnu borbu protiv Rusije. Zelenski je spreman na potpuni samoubilački čin, jer ukoliko dođe do nuklearnog razaranja prvi stradaju on i njegov narod - rekao je Kajtez.

Informer

 

General dr Mitar Kovač istakao je da Rusija dobrom energetskom saradnjom pazi na svoje susede i važne strateške partnere.

- Cilj zapadnih obaveštajnih službi je da Mongoliju i Kazahstan što više od Rusije i Kine i spreči bilo kakvu vrstu ekonomske ili diplomatske saradnje. Rusija u takvim situacijama dobro vodi računa o svojim susedima i strateškim partnerima negujući i energetsku saradnju - rekao je Kovač

Informer

 

Analitičar Dušan Berak objasnio je da se vladajuća koalicija bavila AFD-om umesto kampanjom i potrebama naroda.

- Ovo što se desilo su Tiringiji i Saksoniji je produkt neuspele levičarske politike, a sada establišment krivi AFD za populizam što nema smisla. Vladajuća koalicija se bavila AFD-om dok se on bavio potrebama naroda, a nijedan plakat bilo koje druge partije nije bio oštećen dok plakati Alternative za Nemačku jeste - rekao je Berak.