Autor: Informer.rs

04.09.2024.

12:45

Foto: Zoran Sinko

TV

Pojedincima iz regiona smeta jedinstvo, mir i stabilnost! Republika Srpska i Srbija nesalomivi bastioni srpstva!

Siniša Vidović, savetnik predsednika Republike Srpske, navodi da pojedincima iz regiona ne odgovara da je Srbija jaka i da je garant mira u regionu.

- Bošnjački političari pokušavaju da napadnu predsednika Vučića i Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. Srbija je potpomogla mnoge projekte u Republici Srpskoj, ali Srbija ne pomaže samo Srbima već i ljudima iz Bosne i Hercegovine. Pojedini mediji stalno pokušavaju da zavade Srbe. Njima ne odgovara da je Srbija jaka i da je garant mira u regionu - kazao je Vidović.

Bojan Borovčanin, predsednik udruženja "Nit", ističe da je dobro što je srpski narod složan.

- Za razliku od prethodnih perioda gde se teoretisalo o pomoći srpskom narodu preko Drine. Sada je činjenično stanje da aktuelna vlast pomaže Srbe u Republici Srpskoj. Pored izgradnje bolnice, bitno je to što se lekari obučavaju u Srbiji. Kada su veze bile prekinute između Srbije i Republike Srpske, tada je i pokrenuta muslimanska ofanziva na srpski narod - rekao je Borovčanin.

Informer

On dodaje i da Srbi moraju da znaju ko su i da znaju da su nam mnogi koje smo pomagali, okrenuli leđa.

- Pojedini Srbi ne znaju istorijske činjenice i zato je apel Svesrpskog sabora bio da ne zaboravimo ko smo i da ne zaboravimo naše srpske heroje i žrtve. U Beogradu postoji prevelika sloboda govora i to nije dobro. Mi smo mnoge oslobodili i spasili, a mnogi su nam okrenuli leđa - zaključio je Borovčanin.