Autor: Informer.rs

05.09.2024.

09:00

Foto: Zoran Sinko

TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)

Dimitrijević je komentarisao saopštenje Stejt departmenta, koje je izdato kao odgovor na upit Glasa Amerike povodom sastanka Vulina i Putina, a u kojem je navedeno da "SAD cene partnerstvo Srbije u borbi protiv ruske agresije u Evropi i to što daje humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu".

- Naravno da će oni (Amerikanci) pokušati da svojataju Srbiju i više no što objektivno imaju razloga za tako nešto. Svesni smo činjenice da se na političkoj mapi sveta dešava prestruktuiranje. Naše rukovodstvo mora da opravda to mesto koje im rođenjem pripada. Amerika je na neki način pokušala da istakne nešto što je njoj bitno. Nisam siguran da je potenciranje naše pomoći Ukrajini apsolutno dobronamerno. Bilo je to, na neki način, i poruka Rusiji. Dobro je da se Rusi nisu "upecali". Mislim da odnos sa Rusijom treba da bude sve snažniji i intenzivniji. Mislim da je Srbija zaista dobila na težini nakon jučerašnjeg sastanka - istakao je.

Informer

Petar Popović

Popović primećuje da se Rusija ili Kina nikad ne bune kad srpsko rukovodstvo ima sastanke sa zapadnim političarima, dok je u obratnom slučaju situacija znatno drugačija.

- SAD su tu da ukinu suverenitet svake države koja im ne odgovara. Situacija je takva da će oni vršiti još intenzivnije pritiske na nas. Sastanak Vulina i Putina šalje poruku da se dodatno neguje ovo prijateljstvo. Srbija je izdržala sve pritiske i nije uvela sankcije Rusiji. Kad su se Rusi ili Kinezi bunili kad su Šolc ili Makron dolazili u Srbiju? Nekome se očigledno ne dopada kad jedna zemlja ima suverenu politiku. Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja - kaže on.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: