Autor: Informer.rs

05.09.2024.

09:58

Foto: Zoran Sinko

TV

Zapad podržava Kurtija u svemu što radi! Terorista će pokušati da progura priču o "integraciji" severa u lažnu državu kao glavni adut u kampanji! (VIDEO)

Drecun konstatuje da se teror koji lažni premijer Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim narodom na severu Kosmeta neće stišavati, već da će se, naprotiv, intenzivirati do izbora u Americi i takozvanoj državi Kosovo.

- U nameri da na severu Kosova instalira lažne institucije i onemogući rad srpskih, Kurti sada želi da proganja ključne ljude u njima s krajnjom namerom da maksimalno oslabi kapacitet Srpske liste ako bude učestvovala na izborima. Želi verovatno tim pritiskom da onemogući pojedince da učestvuje na izborima i da jednostavno dobije što je više moguće mesta od tih garantovanih 10 koje bi bile pod njegovim patronatom. Imajući okolnosti u kojima se ovaj teror dešava, nije realno očekivati da će Kurti smanjiti intenzitet terorisanja srpskog naroda na severu. Čini se da sve neuspehe koje je postigao želi da prikrije ovim terorom i da će mu glavni adut u predstojećoj kampanji zapravo biti ta priča da je on uspeo da integriše, kako kaže, sever u lažnu državu Kosovo. Priština pomaže odbranu onih koji su optuženi, između ostalog, za ubijanje samih Albanaca. Za Kurtija se može reći - jednom terorista, uvek terorista. Zapad podržava Kurtija u svemu što radi. Ne direktno, ali podržava ga - istakao je Drecun.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: