Autor: Informer.rs

05.09.2024.

22:29

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Zapad udario na ruske medije! Amerika u panici pokušava da napravi globalni medijski monopol!

Mihajlo Olujić iz Centra za drušvenu stabilnost istakao je Bajdenova amdinistracija smatra da je zaduživanje Ukrajine i uzimanjem ogromnih kamata dobar ekonomski model.

- SAD će petrodolar braniti i vojno što je naša trenutna realnost, a Amerika će to sve više morati da radi da bi očuvala svoju dominaciju i troši sve u šta je ulagala milione. Oni su do sada imali intervencije u malim zemljama trećeg sveta a doći će u momenat kada će morati da se obračunavaju sa krupnijim protivnicima. Bajden smatra da zaduživanje Ukrajine može da bude dobar ekonomski model u vidu kamata ivraćanja dugova. Americi je suštinski najbitnije da ostvari medijski monopol - rekao je Olujić.

Informer

 

Pisac i publicista Radojka Tmušić navela je da smatra da Rusi sustižu sve Ukrajinske dronove koji su trenutno bolji ili efikasniji od njihovih.

- Svi diskutuju kako će Ukrajinci izaći iz Kurske oblasti, jer tamo ne mogu ostati. Dok Rusi imaju krucijalne uspehe u Donbasu, a kad padne Pokrovsk to će biti pad ključnog centra u toj oblasti. Ukrajinci planiraju da počnu mobilizaciju među studentima, oni proizvode svoje oružje po sovjetskom planu u podzemnim fabrikama i uspevaju da izmisle bolje dronove od Rusa, ali ih oni brzo tehnološki sustižu. Danas brojne zemlje već otvoreno govore sve što misle i ne plaše se sankcija i pretnja SAD. Tramp nije nimalo bezazlen jer je on prvi dao oružje Ukrajini i ne želi otvoreno da komentariše Putinov izjave. Dok je Bajden bio Bajden imao je neku vrstu jasnog sistema, a Tramp je Putina vukao za ruku i ako je tako nepredvidiv takav će biti i u politici - rekla je Tmušićeva.