Autor: Informer.rs

06.09.2024.

09:00

Foto: Maša Banđur

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Komentarišući negativne reakcije na nabavku "rafala" iz regiona, ali i iz same Srbije, Mandić ističe da "svaki uspeh nailazi nažestok otpor zlonamernih ljudi".

- To su supersonični avioni, moćne mašine, koje izvršavaju jedan bitan zadatak, a to je čuvanje neba iznad zemlje. Vazdušni prostor je suverenitet jedne zemlje. Srbija je napravila najvažniji korak zasad. Za vazdušni prostor Srbije treba otprilike dve eskadrile ovih aviona. "Rafal" je optimalan avion za to jer je višenamenski. Ovo je plansko osposobljavanje jedne armije. Mi imamo sada mig-29 avione u operativnom stanju, da obavljaju zadatke i ove priče da ih poklanjamo Ukrajini se stvarno graniče sa zdravim razumom. Nama ti migovi trebaju. Srbija je politički nezavisna, vojno neutralna i može za svoje pare svuda po svetu da nabavlja naoružanje. Priče da je ovo sad okretanje Zapadu je čista politizacija. Sve pilote raduje nabavka novih aviona - kaže Mandić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: