Autor: Informer.rs

06.09.2024.

16:30

Foto: Zoran Sinko

TV

(VIDEO) SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV: EPS podneo krivičnu prijavu protiv đilasovaca!

Celu specijalnu emisiju možete pratiti ovde.

Utvrđena krađa

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević komentarisao krađu koju koju je EPS ustanovio kada je u pitanju stranka SSP Dragana Đilasa.

- U rukama držim krivičnu prijavu koju je EPS podneo pre dva dana Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, jer postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično delo krađa. U krađi je uhvaćen Dragan Đilas i SSP verovali ili ne. Krajem avgusta je utvrđena sumnja da se troši električna energija bez merena potrošnje. Krađa se dešava od 2019. godine kada je podnet zahtev za brojilo i EPS ga je po zahtevu postavio. Nakon toga zakupac objekta je bio dužan da za 24 sata ode u nadležnu službu i potpiše ugovor što se nije desilo. Njima je propisana kazna od više od 600.000 dinara. Nadležni u đilasovoj stranci dobili su tužbu za krađu a na toj adresi se nalazi i lokal - rekao je Vučićević.

Informer

 

Vučićević je objasnio je da je vlasnik lokala više puta pozivan da sklopui ugovor sa EPS-om ali da se nikada nije pojavio, a krađa se dešavala godinama.

- Stranka tajkuna Dragana Đilasa koji je za vreme svoje vlasti nelegalno zaradio stotine miliona evra sada krade struju. Procenjeno je da je ukradeno više od 6 i po miliona dinara, šta u ulici Hektorovićeva 1b ima kada se mesečmno troši oko 100 hiljada dinara na struju. Postoji sumnja da su se tamo bavili ilegalnim aktivnostima koje zahtevaju mnogo struje, a postoji mogućnost da su tamo rudarili bitkoine. Vlasnik lokala je više puta pozivan da sklopi ugovor o potrošnji električne energije ali se on nije pojavio i ustanovljeno je da se krađa dešava godinama - rekao je Vučićević.

Informer

 

 

 

Izveštaj sa terena

Reporterka Informera Branka Lazić došla je na adresu opštinskog odbora SSP-a na Zvezdari.

- Ćini mi se da su računi u ovom pošanskom sandučetu ali da nisu dirali, piše da smo ispred opštinskog odbora SSP-a i nije jasno kako sebi dozvoljavaju ovakve dugove kada svi građani imaju obavezu da plaćaju struju. Radi se objektu na Zvezdari na Hektorovićevoj 1B gde se nalaze lokali. Trenutno nema nikoga koga bilo šta možemo da pitamo, ali potvrđujem da je opštinski odbor SSP-a na ovoj adresi - rekla je Lazićeva.