Autor: Informer.rs

08.09.2024.

09:13

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Ratko Mladić i Radovan Karadžić idu u udžbenike! Deca će učiti o herojima Republike Srpske i srpskog naroda! (VIDEO)

Prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji ističe da nije bilo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ne bi bilo ni Republike Srpske i da iz tog razloga moraju da budu u udžbenicima u školama

- Žele da dovedu Srbiju u položaj da se događaji u Odbrambeno-otadžbinskom ratu vrše po narativu koji želi Amerika i Hag. Srpski narod je vek i po krvario da bi dobio slobodu. Ne može da američka ambasada prekraja našu istoriju. Da nije bilo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ne bi bilo ni Republike Srpske, već bi se dogodio novi Jasenovac - rekao je Kajtez.

Istoričar Aleksandar Raković navodi da Zapadu smetaju tvorci srpske državnosti.

- Žele da uklone Srbe i istoriju, jer im to smeta, smetalo je u Hrvatskoj, Crnoj Gori i svuda gde žive Srbi. Zapadu smetaju tvorci srpske državnosti. Mehanizmi inženjeringa su veoma jasni. Radovan Karadžić i Ratko Mladić će ostati u udžbenicima i njihova uloga biće pozitivna i oni su heroji - objasnio je istoričar.

Informer

Naš gost dodaje i da je moguće da ako Tramp dođe na vlast da dođe i do velikih promena u Republici Srpskoj.

- Bosna i Hercegovina ne treba da postoji i Republika Srpska treba da se razduži iz te tvorevine. U vreme Trampa, došlo je do promene političke struje u Crnoj Gori i pada Mila Đukanovića. Moguće je da ako Tramp dođe na vlast da dođe i do velikih promena u Republici Srpskoj - zaključio je on.