Autor: Informer.rs

08.09.2024.

10:01

Foto: Masaha Bandjur

TV

Rusija i Kina čuvaju leđa Srbiji! Pitanje Kosova i Metohije može da se reši na više načina! (VIDEO)

Ibro Ibrahimović član predsedništva SPS, objašnjava da je u interesu Srbije da se predsednik Vučić odazove pozivu predsednika Putina.

- Mi nemamo pravo da se odreknemo nijednog prijateljstva u složenoj geopolitičkoj situaciji. Predsednik Vučić bi trebalo da se odazove Putinovom pozivu, jer je to dobar interes za Srbiju - kazao je on.

Informer

Andrija Jorgić, direktor "Borbe", navodi da Srbija mora da jača da bi rečila problem na Kosovu i Metohiji.

- Sa Rusijom ćemo biti uvek prijatelji i imaćemo uvek njihovu podršku. U Ujedinjenim nacijama nam ruska braća čuvaju leđa. Nažalost na KiM nemamo ruske i kineske vojnike. Moramo da insistiramo na rezoluciji 1244. Moramo da jačamo i da imamo veći uticaj u svetu, da bi mogli da rešimo problem na Kosovu i Metohiji - rekao je Jorgić.

Informer

- Nenad Čanak je izdajnik u to nema sumnje. Separatisti iz LSV su štampali vojvođanske pasoše, a iako su izbacili Čanka iz te stranke, on je ipak otišao kod Aljbina Kurtija. Verujem da Kurti odlazi u prošlost, jer ga podržava Nenad Čanak. Niko nije provocirao toliko Srbiju kao Kurti, naš narod živi uznemiren u strahu dole - kazao je Vacić.

Informer

Naš sagovornik kaže da je BRIKS bitna organizacija i da Srbija treba da bude u njoj.

- Poziv Putina je veoma važan. BRIKS su osnovale jedne od najvećih i najjačih zemalja, danas je sva snaga u ekonomiji. BRIKS je nešto što nije samo Rusija, tu su i ostale jake zemlje i mi se zalažemo za ulazak Srbije u BRIKS - zaključio je on.