Autor: Informer.rs

10.09.2024.

20:37

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

TV

Srbija neće ćutati na šiptarski teror! Anđelković: Kurti želi da isprovocira ili pobunu ili egzodus Srba!

Zoran Baki Anđelković, v.d. direktora Pošte, ističe da Kurti želi da isprovocira ili pobunu Srba ili egzodus Srba, da bi došao do cilja etničkog čišćenja.

- Svi su upoznati sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Kurti je uveo aparthejd na Kosovu i Metohiji, još od nelegalnih izbora na KiM. Od početka godine napadnuti su Srbi i srpska deca, na koju se pucalo. Ukinuli su dinar, a međunarodna zajednica je dala samo saopštenje na to. Kurti je prvo opljačkao banke, pa je onda masovno hapsio Srbe. Želi da isprovocira ili pobunu Srba ili egzodus Srba, da bi došao do cilja etničkog čišćenja - rekao je Anđelković.

Informer

On dodaje i da opozicija ne osuđuje hapšenje Srba, kao i da podržava Kurtija.

- Ono što Kurti sprovodi je ispod svakog nivoa. Kada su palili krstove u Gračanici, Albanci su jasno poslali poruku da ne žele hrišćanstvo na Kosovu i Metohiji. Niko iz međunarodne zajednice nije reagovao na taj događaj. Pričaju o nekom miru, a hapse Srbe zbog pištaljke. Beogradska opozicija nije ni na koji način osudila hapšenje Srba. Opozicija je proglasila Kurtija liderom demokratije - kazao je Anđelković.