Autor: Informer.rs

10.09.2024.

22:01

Foto: Zoran Sinko

TV

Putin spremio žestok odgovor NATO paktu! Zapad i Rusija na ivici sukoba zbog gomilanja naoružanja!

Dr Prvoslav Davinić, karijerni diplomata, ističe da predsednik Rusije sprema odgovor na naoružavanje NATO članica. 

- Rusi samo vrše odgovor na poteze Amerike. NATO postavlja nuklearno naoružanje po Evropi i zato Putin pojačava opremanje svoje vojske. Rusija i Kina imaju strateški sporazum i ako Amerika napadne Kinu to će biti sveopšti sukob. Tenzije rastu, ali trebalo bi da trenutno ne pređe granicu. Pojedini vojni krugovi najavljuju rat sa Kinom - rekao je Davinić.

Informer

Branko Pavlović, narodni poslanik, kaže da se zaoštrava situacija i u Aziji između ruskih i zapadnih saveznika.

- Norveška i Finska su spremne da daju svoje teritorije za ugrožavanje severa Rusije. Treba dodati i da Zapad naoružava Tajvan, Južnu Koreju, Japan i Filipine. Zaoštrava se situacija u južnokineskom moru. Putin je pored strateškog sporazuma sa Kinom, on je otišao i u posetu Severnoj Koreji i Vijetnamu. Sada vidimo dva bloka zemalja u jugoistočnoj Aziji. Putin je i na tom delu sveta spremio žestok odgovor za Zapad - kazao je Pavlović.

Informer

Igor Damjanović, ratni reporter ističe da ruske snage napreduju u Donbasu, a da u državnom vrhu Ukrajine vlada nervoza.

- Rusi su oslobodili četiri mesta u Donbasu. Rusi će dobiti šansu da opkole strateški važne gradove. Ukrajinci su istisnuti iz tih predela, a što se tiče Kurske oblasti, tamo vlada zatišje. Ukrajinska vojska je izložena ruskim udarima i trpi ogromne gubitke. Zelenski je vidno nervozan, jer je na sve načine vređao Putina i tako izbacio svoje frustracije - objasnio je Damjanović.