Autor: Informer.rs

11.09.2024.

09:33

Foto: Foto: Informer

TV

Nastavlja se iživljavanje! Kurtijevi batinaši brutalno napali srpske mladiće! (VIDEO)

Rajko Kapelan Centar za društvenu stabilnost naveo je da roditelji uhapšenih mladića sigurno sa užasom posmatraju hapšenje svoje dece na severu Kosova.

- Kurtijev cilj je da vlada etnički čistim Kosovom na čemu on radi svakodnevno što znači da mi u briselskom sistemu ne možemo ostati. Roditelji su verovatno morali gledati kako im neko hapsi i tuče decu, a sve u cilju da se ljudi poput njih odsele odatle. Da je srpska policija tako uhapsila nekoga ko je vrištao ili skandirao nešto ceo zapadni svet bi se obrušio da kaže kako je ovde diktatura i kako predsednik Vučić nekoga maltretira. Ni Srbi ni Albanci ne žive dobro na KiM, jer koliko god da proteruju Srbe, Albanci su ti koji masovno beže sa Kosova u potrazi za bolim životom - rekao je Kapelan.

Informer

 

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj istakao je Zapad posmatra Srbe na KiM kao instrument za ostvarivanje svojih interesa. 

- Stvaranje nepodnošljivih uslova za Srbe na KiM jeste primarni cilj Aljbina Kurtija i svih šiptarskih separatista koji žele etnički čisto Kosovo. Ovaj proces je manje više aktivan od 2008. godine, a pojačan nakon premeštanja dijaloga u EU 2010. godine. Mi treba da imamo razumevanja pošto je to jedina politika na KiM, ako Zapad posmatra Srbe kao instrument čiji je progon samo deo njihove kampanje to onda nema smisla. Mi treba da tražimo povlačenje iz briselskog sistema gde više nema šta da tražimo. Amerikanci na tom prostoru upravljaju svim procesima i zato nije moguće da se hapšenje srpskih mladića desilo bez njihovog znanja ili dozvole. Koliko god pravda bila na našoj strani Zapad će pratiti samo svoje interese - rekao je Šešelj.

Celu emisiju možete pogledati u videu: