Autor: Informer.rs

11.09.2024.

10:40

Foto: informer/printscreen

TV

Imao je saučesnika? Roditelji dečaka ubice iz Ribnikara ponovo pred sudom! (VIDEO)

Psiholog Snežana Repac govorila je kako ideologija kod adolescenata igra bitnu ulogu zbog toga što zadovoljava njihovu potrebu za individualizmom što se verovatno dogodilo i Kosti. 

- Profesorki se desio potresan doživljaj koji je delovao poput lošeg sna, jer nije bila u mogućnosti da zaštiti decu i to je trauma koja će je pratiti kroz život. Niko od nas pa ni roditelji Koste neće moći da zaborave zločin koji je tragedija svih nas i za koji ne znamo ni koji je razlog bio. Kod adolescenata je ideologija ono što ih vodi, jer im daje osećaj posebnosti i ako im neko to negativno podstakne mogu nastati ozbiljni problemi. Deluje kao da roditelji još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njihovo dete počinilo ovakav zločin i pitanje je da li su i koliko imali kontakra sa sinom. Čim je dečak pozvao policiju verovatno je znao da krivično neće odgovarati ili da će ga neko ko ga je instruirao osloboditi - rekla je Repac.

Informer

 

Patolog Radoslav Radisavljević objasnio je kako su se na Kosti verovatno ranije mogle uočiti određene psihološke tendencije, ali da im roditelji nisu pridavali značaj.

- Pitanje na koji način će nastavnica uspeti da preboli ceo zločin, međutim za roditelje stradale dece nema ni zaborava ni oproštaja. Kosti je sud odredio da bude u bolnici zatvorenog tima, jer je verovatno ustanovljeni neki duševni poremećaj. Sigurno je bilo nekih naznaka tokom Kostinog odrastanja, ali roditelji tome nisu pridavali značaja što nije neuobičajeno. Čim se sprovodi stručna istraga o potencijalnom saučesniku malog Koste što znači da verovatno postoji nekakva sumnja - rekao je Radisavljević.