Autor: Informer.rs

11.09.2024.

19:21

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Oni koji su ubili Kenedija sad Trampa vode u Belu kuću rijaliti atentatom! Debata neće mnogo uticati na neopredeljene birače! (VIDEO)

Tanasković naglašava da je ova debata, po njegovom mišljenju, bila prilično dosadna, kao i da neće imati preteranog uticaja na neopredeljene birače u SAD.

- Čini mi se da je ostavila bolji utisak nego što se očekivalo. Mislim da su je malo potcenili. Ona je ipak bila javni tužilac u Kaliforniji i na suđenjima je morala da izlaže. Tramp mi je bio previše defanzivan i suzdržan. Nije imao one svoje momente gde udara ispod pojasa. Kamala je bila ta koja je bila agresivna u ovoj debati. Mislim da je debata, generalno, bila prilično dosadna. Bilo je nekih upadica i pošalica, ali generalno, nismo mnogo šta videli tokom nje. Mislim da debata neće mnogo uticati na neopredeljene birače. Vizuelni efekat u debatama je veoma važan. Hilari Klinton u svojoj prvoj debati protiv Donalda Trampa 2016. je došla u jarko crvenom kompletu. Onda su komentarisali da je to možda bilo previše agresivno i ostavilo loš utisak. Istraživanja javnog mnjenja, mišljenje stilista, stručnjaka za govor tela... Tramp sad pokušava da popravi svoj utisak kod ženskog dela biračkog tela, zato je verovatno i bio manje agresivan prema Kamali jer je žena - kaže kolumnista.

Informer

Saša Adamović

Adamović konstatuje da je, po njegovoj proceni, Tramp favorit u ovom trenutku.

- Suštinski to ništa neće promeniti. Američki izbori se ne dobijaju čak više ni na biračkim kutijama, već na nekim drugim mestima. Debata između Niksona i Kenedija nije odlučila izbore, već je mafija koja je krala glasove za Kenedija odlučila. Tako se rešava sudbina američkih izbora, kao i 2016. na jedan način, a 2020. na drugi. Videćemo kako će se odvijati 2024. na treći način. Moja procena je, u ovom trenutku, da je Tramp favorit. Koji je izgovor Kamali za takve kognitivne probleme da ne može da sastavi normalno rečenicu? Kako to da jednom gostu proveravaju istinitost izjava, a drugom ne? Nije tačno da se Bajden povukao nakon debate s Trampom. Tek je rijaliti atentat, zapravo, naterao ljude koji su stajali iza Bajdena da preduzmu sve mere kako bi ga uklonili. Potpuno sam uveren da je to rijaliti atentat. Isti oni koji su ubili Kenedija, ovog puta ne ubijaju Trampu, već ga zapravo spašavaju i vode u Belu kuću - navodi istoričar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: