Autor: Informer.rs

12.09.2024.

20:00

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Amerika je uvezla teroriste na Kosmet i stvorila OVK! Postoji mnogo načina da se zaštiti naš narod na Kosovu i Metohiji!

Miletić naglašava da svetske sile zloupotrebljavaju našu politiku mira i trpeljivosti kad je u pitanju Kosmet.

- Naša politika trpeljivosti, spremnosti ka miru, pružanja ruka prijateljstva ili boljih odnosa velikim svetskim silama na svim meridijanima, nekada deluje da daje rezultate, ali kada je u pitanju KiM, ima velike zloupotrebe naše pozicije. Mi nemam politiku koja može da trpi udare na naš narod naredna dva meseca, do američkih izbora, a to je Kurtijeva ideja. Mi moramo da reagujemo. Pređena je svaka granica. Ova banda koja vodi te privremene institucije ne preza ni od čega i mislim da poniženja koja smo proživeli prosto demaskiraju taj zločinački poduhvat prema našem narodu. Evropska unija je samo izvođač radova američke spoljne politike. To se vidi vrlo jasno danas. Postoji mnogo opcija. Milion varijanti. Ima raznih mogućnosti da se zaštiti naš narod od terorizma, odnosno da se reaguje, a ako oni krenu svom silom - sila na silu mora. Najvažnije, bilo koji potez da se povuče, on treba do kraja da se odigra, a ne da diskreditujemo svoju politiku. Nemojte nešto da obećavate ako ne možete da ispunite - kaže analitičar.

Informer

Srbobran Radić

Radić konstatuje da je upravo Amerika ta koja je "uvezla" teroriste na teritoriju Kosova i Metohije, koje je kasnije okarakterisala kao "oslobodilačku vojsku".

- Terorizam je obuhvatio Ameriku u svim segmentima. Od rušenja onih kula u Americi, ona je krenula u ofanzivna dejstva širom sveta u cilju, po njima, slamanja terorizma. To je jedna ozbiljna šarena laža. Radi se o tome da je Amerika, pod izgovorom borbe protiv terorizma, krenula u ozbiljno rušenje sveta, režima. Oni su ti koji su na prostor KiM uvezli teroriste, takozvanu OVK. U to vreme su govorili da su to teroristi, a isti ti teroristi su preko noći postali neka Oslobađajuća vojska Kosova. Terorizam, kao pojam, je širok. Može biti državni, može biti individualni. U ovom slučaju govorim o jednom svetskom državnom terorizmu na čelu sa SAD. Oni ne skrivaju to što rade i dalje primenjuju brutalnost. Iz oblika terorizma prostiču svi ostali sadržaji vođenja oružane borbe. Počela je da vlada sila svetom, umesto da se UN stave dominantno po principu solidarnosti i jednakosti. Kamala je rekla da želi da ima najsavremenije oružane snage, dok Tramp govori o tome kako i na koji način će on da reši pitanje sukoba Rusije i Ukrajine, bolje rečeno Rusije i NATO. Mislim da je to izvan zdravog razum - navodi penzionisani pukovnik.