Autor: Informer.rs

13.09.2024.

20:34

Foto: Foto: Miloš Rafailović, Tanja Andrić

TV

Nema okupacije, Kurti ne može da zauzme ni svoje dvorište! Priština u panici, Srbija ima jak odgovor!

Dr Vojislav Šešelj lider SRS navodi da nije pravo vreme za proglašenje okupacije, ali i da Zapad vodi proksi rat protiv Srbije i da zbog toga Srbija treba da bude u ruskoj interesnoj sferi.

- Zapad vodi proksi rat protiv Srbije uz pomoć Kurtija. Ako mi proglasimo okupaciju, samo je stvar vremena, sad nije pravo vreme. Zapadne sile su počele uveliko na naouržavaju šiptarske jedinice. Važna nam je pobeda Rusije u specijalnoj operaciji. Srbiji treba pobeda Trampa i Rusije u ratu, a Putin, Tramp i Si Đinping će podeliti interesne sfere, a mi ćemo biti u pravoslavnoj sferi u Evropi. Privežimo srpski čamac za ruski brod, tako je govorio patrijarh Irinej. Nećemo opstati ako padne Rusija. Šiptari su prokockali svoju šansu da žive u miru sa Srbima - kazao je Šešelj.

Informer

Pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan ističe da Srbija ne sme da dozvoli da se Kurti proglasi okupatorom, kao i da Srbija nije u situaciji da rešava problem na KiM vojnim putem.

- Mi nismo u situaciji da rešavamo vojno problem KiM, a to i želi Kurti. Zapadne sile nam rade o glavi i žele da nas proglase kao agresora na sopstvenoj teritoriji. Zapad naoružava sve u našem okruženju. Ako je deo naše teritorije okupiran, ne možemo da kažemo da Kurti to radi, jer on ne može da okupira ni jedan metar Srbije. Zapad nas je prevario u pregovorima za stolom. Odluke Vlade Srbije i predsednika su dobre, jer se priprema diplomatska ofanziva - rekao je Karan.

Informer

Boža Spasić, bivši načelnik DB govori o tome da predsednik Vučić izvodi međunarodni manevar, kao i da će biti čovek koji će vratiti KiM.

- Srbija je donela bitne odluke, a Vučić je krenuo u vraćanje Kosova i Metohije. Vučić je sa ovim stavovima dokazao da želi da vrati Kosovo i Metohiju u granice Srbije. Donete su odluke da se proglase ništavne odluke Prištine. Vučić će pokušati da izvene međunarodni manevar i u ovaj proces moramo da verujemo. Vučić je uporan čovek. Vrlo ozbiljno treba sprovesti zakone u Srbiji i narod zna da se vlast nalazi u Beogradu - objasnio je Spasić.