Autor: Informer.rs

14.09.2024.

09:06

Foto: Zoran Sinko

TV

Kurti je iskompleksirani kikirez! Šiptari od Kosova i Metohije žele da naprave Jasenovac 21. veka! (VIDEO)

Član GO SNS Bane Ivković ističe da je Kurti iskompleksirani kikirez koji hoće rat i da se ispravi greška bivše vlasti. 

- Imamo stabilan i argumentovan stav predsednika. Evropska unija je garantovala za realizaciju sporazuma, ali oni se nisu implementirali, što je prevara. Kurti je običan iskompleksirani kikirez koji je umišljen i uplašeno hoda po severnoj Mitrovici. Predsednik je rekao da je strašno to što su službe postavile 500 Albanaca u Banjskoj i namestile scenario o ok su zapadni mediji. Kurti je iskompleksirani kikirez koji hoće rat, ali Srbija nikada neće priznati Kosovo. Moramo da ispravimo grešku Borka Stefanovića i Borisa Tadića koji su prebacili pregovore iz UN u EU - rekao je Ivković.

Potpredsednica Skupštine Snežana Paunović, poredi stanje na Kosovu i Metohiji sa Jasenovcem 21. veka i dodaje da Zapad potpomaže velikoalbansku agresiju.

- Oni za koje Kosovo nije najskuplja srpska reč, taj nije Srbin. Suludo je da trošimo vreme na ljude koji imaju samo ambicije za lični profit. Suština je stub opstanka i treba pomoći ljudima da prežive. Upad u institucije se dešavao u svakoj od enklava. Život Srba na KiM je Jasenovac 21. veka. Zapadne zemlje su se prodale kada su izvršile NATO agresiju. Albanci će se pobuniti i u Crnoj Gori i u Makedoniji, jer njihov projekat ima veliku površinu, a Kurti želi da se nametne kao lider - kazala je Snežana Paunović.

Informer

Milovan Drecun, predsednik odbora za odbranu i unutrašnja pitanja, kaže da je bitno da se stanje na KiM vrati u pređašnje stanje.

- Moramo da se vratimo na pregovore. U Briselskom sporazumu je trebao da bude prioritet formiranje ZSO, ali Kurti sve to odbija. Kurti je zauzeo opštine na severu Kosova i on je to učinio nasiljem i terorom. Moraju da se saniraju posledice koje je Kurti izazvao. Mora da se vrati u pređašnje stanje i nužno je formiranje Zajednice srpskih opština. Zapadne zemlje ne utiču na Kurtija i puštaju ga da pravi teror - istakao je Drecun.