Autor: Informer.rs

14.09.2024.

10:00

Foto: Zoran Sinko

TV

NATO hoće da kroji granice Srbije! Zapad krši sve međunarodne zakone i zaobilazi rezoluciju 1244! (VIDEO)

Bivši šef diplomatije Jugoslavije Vladislav Jovanović ističe Srbija nastavlja dijalog, iako Zapad krši dogovore i sporazume.

- Pitanje Kosova i Metohije je bilo teško odavno. Silom se ne može izmeniti trenutno stanje, ali se može to uraditi drugim sredstvima. Predsednik je dao realno izlaganje i bitno je pomoći našem narodu na KiM. Podrška i ohrabrenje nije dovoljan za zaštitu od terora Kurtija i njegovih pokrovitelja. Predsednik zna šta se sprema, ali ne odbija dijalog, iako smo svesni da nas Zapad tera da prihvatimo to što ne želimo. Nas štiti rezolucija 1244, ali je Zapad prekršio dogovore i krojio granice bez našeg odobrenja - rekao je Jovanović.

Informer

On dodaje i da je rezolucija 1244 potpuno gurnuta u stranu i da treba pokrenuti pitanje zašto se sprovela samo u delovima koji imaju korist za Albance.

- Predsednik je uverio narod da nije vreme za proglašenje okupacije. Može da se proglasi uzurpacija u punom smislu te reči. Nezavisnost lokalnih Albanaca nije smela da se desi, a članovi Saveta bezbednosti UN su kasnije dozvolili i naoružavanje i militalizovanje grupa na KiM. Rezolucija 1244 je potpuno gurnuta u stranu i treba pokrenuti pitanje zašto se sprovela samo u delovima koji imaju korist za Albance - kazao je Jovanović.