Autor: Informer.rs

14.09.2024.

13:19

Foto: Zoran Sinko

TV

Dečak ubica svedoči u postupku protiv roditelja! Evo kolike kazne Kecmanovići mogu da dobiju! (VIDEO)

Advokat Dragoš Cukavac ističe da će biti određene zatvorske roditeljima Koste K., a da će maloletni ubica najverovatnije biti dugo u psihijatrijskoj ustanovi.

- Sudsko veće će odlučiti da li će se dečak uključiti video pozivom ili će biti direktno u sudnici. Kosta ne odgovara krivično jer je maloletan, ali se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Za majku je dve i po godine najverovatnije, a za oca će tužilaštvo odrediti 12 godina zatvora. Oni su našli otiske na metku i na gumi od zatvarača molotovljevog koktela. Smatram da će brzo biti gotovo suđenje - rekao je Cukavac.

Informer

specijalni pedagog, navodi da treba tužilaštvo da uzme u obzir da je Kosta K. dete, jer je psihološko nasilje danas veliki problem.

- Maloletnički zatvor ima maksimalnu kaznu od 10 godina, a Srbija nema zatvorsku psihijatrijsku ustanovu osim one za punoletna lica. Tužilaštvo ide ka tome da se optuže roditelji. Kada pričamo o maloletnom ubici, ja moram da uzmem u obzir da je dete, a ne da je odrastao kao što to mnogi čine. Lična tragedija je velika za roditelje koji izgube decu, to ne može da se meri. Mi moramo da preuzmemo mere da umanjimo krivična dela maloletnika. Deca su ili nasilnci ili žrtve, a psihološko nasilje je danas problem - kazala je Andonovski.