Autor: Informer.rs

16.09.2024.

22:30

Foto: Nikola Babić

TV

Americi je glavni cilj da Rusiji nanese veliko zlo, a slovenske narode zavadi i istrebi! Ukrajina mora da podiže uloge u ratu zarad pomoći Zapada!

Šljivančanin ističe da je glavni cilj Amerike da pobedi Rusiju, ali da ne zna kako to da ostvari.

- Kad bi Rusija proglasila ratno stanje u celoj zemlji bi bila velika mobilizacija i sve bi se orijentisalo na te ratne uslove. Zbog toga vodi specijalnu vojnu operaciju, a ne rat. Vidite šta radi Amerika. Njihov predsednik kaže da su oni najjača sila sveta i da hoće da vladaju celim svetom. Oni čine sve što mogu da posebno zavade i istrebe slovenske narode, a najvažniji narodi su bili Srbi i Rusi u istorijskim sukobima. Ukrajinci su isto izginuli u Drugom svetskom ratu. Amerika dolazi sa jednog kontineta i hoće i ovde da uspostavi tako kako njima odgovara. Oni ne znaju kako je narod živeo ovde. Malo im je što su potčinjavali narode Afrike i Azije. Oni sami kažu da im je Rusija najveća prepreka i da moraju da je pobede, ali ne znaju kako. Hoće Rusiji da nanesu veliko zlo, Ukrajini su dali veliku količinu naoružanja. Glavni cilj je da isprovociraju Rusiju i pokažu kako je ona nemoćna - kaže pukovnik.

Informer

Ilija Kajtez

Kajtez navodi da Ukrajina kuburi sa brojem vojnika, moralom, naoružanjem, ali i sa podrškom Zapada koja je sve manja.

- Prva žrtva u ratu je istina. Ukrajina, vođena svojim sponzorima, će učiniti sve da prikaže Ruse kao jedne agresore, zločince, ljude koji nemaju nikakvih obzira, uz pomoć operacije lažne zastave. Međutim, Rusi to znaju, za razliku od nas koji smo bili mali i medijski blokirani. Rusi imaju načine da preduprede te modele lažne zastave, ali će to Ukrajina verovatno da uradi zato što je to pokazatelj da joj ide slabo na frontu. Imaju problem sa vojnicima, moralom, naoružanjem i saveznicima koji su sve manje sposobni i spremni da ih naoružavaju. Oni moraju da podižu te uloge da bi ponovo motivisali Zapad. Zelenski hoće sa 12.000 vojnika, uglavnom plaćenika, da nanese strategijske udare Rusiji koja je nepregledna, a to ni Hitler nije uspeo - poručuje sociolog.