Autor: Informer.rs

17.09.2024.

22:10

Foto: ATAIMAGES/printskrin

TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)

Miletić kaže da Amerika konstantno doliva ulje na vatru kako bi isprovocirala Putinovu reakciju.

- Ta vojska koja je poslata u dubinu Rusije je na neki način i žrtvovana. Ono što su oni pričali da žele da postignu je rasterećenje fronta unutar Ukrajine. S moje tačke gledišta, ključno je bilo kako eskalirati sukob. Kako eskalirati sukob i naterati Rusiju da još razornije udari po Ukrajini. Da se izgube nervi i orijentacija. Ideja Zelenskog je u stvari kako eskalirati uskob do nivoa da SAD moraju da uvedu neko vanredno stanje ili da intervenišu. Amerikanci stalno dodaju to ulje na vatru i vrebaju priliku da dođe do te eskalacije i da možda do tih izbora u Americi ni ne dođe. Ta igra Zelenskog je usklađena sa težnjama američke administracije. Oni ne razmišljaju o žrtvama Ukrajinaca, to im je samo brojka, bitno je da dođe do eskalacije. Ne znam ko će tu zemlju naseliti i kako će to izgledati kad sve prođe - navodi analitičar.

Informer

Vladimir Prebiračević

Prebiračević konstatuje da američke krstareće rakete dalekog dometa "storm šedou" imaju domet do same ruske prestonice.

- Tom sofisticiranom opremom ne može da upravlja ukrajinski vojnik. Cela ta kurska operacija je u suštini u prvom danu postigla taj propagandni efekat, ali kasnije smo videli da je to jedna katastrofa i da ništa nisu postigli. Ukoliko dobiju dozvolu za upotrebu "storm šedou", a apsolutno će je dobiti, oni će moći do Moskve da gađaju ciljeve. U tom krugu, dokle mogu da gađaju raketama, nalazi se preko 15 ruskih aerodroma. Taj rat traje na celoj teritoriji, FSB hapsi diverzante po Rusiji. Mnogo će meta biti u dometu tih raketa, a njih će ispaljivati upravo SAD i Britanci - zaključio je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: