Autor: Informer.rs

18.09.2024.

09:00

Foto: Informer

TV

Da li će Lajčak ostvariti ikakve rezultate do kraja svog mandata? Srbija mora da aktivira svoju diplomatsko-konzularnu mrežu! (VIDEO)

Ibrahimović ističe da je izuzetno važno da Srbije aktvira svoju diplomatsko-konzularnu mrežu i neprestano bori za srpske interese.

- Terminologija dijaloga je potpuno obesmišljena. To je kao da vas neko pozove na skijanje leti kad nema snega. Srpska država mora da istraje i da učestvuje u svakom pozivu na dijalogu. (Miroslav) Lajčak (specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine) više nema kapacitet, a mislim ni legitimitet da sazove trilateralni sastanak. (Aljbin) Kurti je vodio jednu kampanju protiv njega u smislu da je Lajčak na platnom spisku Srbije. Pitanje za nas je da li je Lajčak kredibilan i da li ćemo do kraja njegovog mandata imati neke rezultate. Ja sam siguran da ne. On pravi iluziju Briselu kako nešto radi da bi opravdavao svoju platu. Pitanje je ko će doći posle njega. Moramo se strpeti, zaista je teško pričati o tome. Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nije lako. Nemaju nikakvu slobodu kretanja i govora. Mislim da je važno da se aktivira diplomatsko-konzularna mreža i da se 24 sata dnevno bori za interese Srbije. Moramo se izboriti da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima jedan održivi način života - kaže socijalista.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: