Autor: Informer.rs

18.09.2024.

10:00

Foto: Informer

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Karan navodi da je MI6 jedna od najstrajih službi na svetu i da je veoma vešta po pitanju stvaranja zavera.

- Britanska služba MI6 vrlo tajnovito radi. Oni su jedna od najstarijih službi na svetu i od njih su svi učili te obaveštajne zanate. Oni imaju smisla za konspiraciju. Da li je moglo da procuri? Jeste. Taj albanski lobi u zapadnoj Evropi predvodi Ališa Kerns, u nekom smislu. Ona je bivši pripadnik MI6. Poznata je po tome što je bila kreator tih prljavih poslova službe po svetu. Ona je odjednom u direktnoj vezi sa Aljbinom Kurtijem, posećuju se, razmenjuju informacije, dogovaraju se. Njegov i njen štab su u direktnoj vezi. Kurti nema smisla za konspiraciju. Ako su neki planovi njemu rečeni, onda je on to rekao političarima u svojim krugovima i onda je to procurelo u javnost. Vulinu svi rade o glavi zato što je bio odličan ministar. On je promenio više resora. Taj čovek je informisan. Zna sve o njima i kakve planove pripremaju, ne za njega, nego za Srbiju. Oni su spremni ne samo za političku likvidaciju, nego i fizičku. Ako mogu biti dva atentata na bivšeg predsednika Amerike, onda u Slovačkoj, znači nije to ništa čudno i da se na nekog od naših lidera to primeni. On ugrožava njihove planove. Oni njega, između ostalog, optužuju da je ruski špijun, a on potpredsednik vlade. Optužuju ga čak i za neku drogu, a on je taj koji je poturio glavu u torbu da se obračuna sa najjačim narko-klanovima u Evropi. Nije lako obračunavati se s kriminalcima - rekao je obaveštajac.

Informer

Zoran Milosavljević (levo)

Milosavljević naglašava da ovakve stvari ne smeju biti dozvoljene ni kao retorika, jer posledice mogu biti čak i fatalne.

- Pogledajmo šta se dešava širom sveta. Pogledajte šta retorika donosi po pitanju odnosa, na primer, Trampa i Bajdena. Evo, drugi pokušaj atentata. Svaka retorika itekako ima jednu jaku poruku, a to je ugrožavanje bezbednosti. Ovde govorimo o najvišim državnim službenicima. Sve što se dešavalo dosada, videli smo da su posledice izuzetno opasne. Zato se ovakve stvari ne smeju dozvoliti, čak ni kao retorika. Albanci uvek deluju združeno. Oni jednostavno imaju podršku - istakao je Milosavljević.

Informer

Perko Matović (desno)

Matović smatra da Vulin smeta Britancima jer je "jedan od najhrabrijih političara u Srbiji".

- Šiptari služe samo kao instrument britanske spoljne i bezbednosne politike i kao emiter onoga što je trenutno njihovo mišljenje. Meni je jasno zašto je baš Vulin odabran. Njima najviše smeta što je najhrabriji od svih srpskih političara, pored Vučića. On je čitavu svoju karijeru pričao o srpskom svetu. On je čovek od principa i ni u jednom trenutku nije hteo da odustane od toga. On oličava ono što je srpsko političko iskustvo. On smeta svima u regionu i nekima na zapadu. Prilično je opasno kad pretite ministru fizičkom likvidacijom. To je ozbiljna provokacija za državu - konstatuje Matović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: