Autor: Informer.rs

19.09.2024.

09:00

Foto: Informer

TV

Lekari u Srbiji su najbolji koji postoje! Država ulaže ogroman novac u zdravstveni sistem poslednjih deset godina! (VIDEO)

Đerlek kaže da će interesi države, odnosno zdravlje pacijenata i briga o njima, biti ispred svih u zdravstvenom sistemu.

- Država ulaže ogroman novac u poslednjih deset godina. Znate koliko je već urađeno i koliko se trenutno gradi. Mislim da će do 2027. u zdravstveni sistem ukupno biti uloženo između milijardu i po i dve milijarde evra. Mi imamo zaista profesionalne lekare. Ja sam siguran da je država odlučna u tome da se ovaj projekat realizuje. Tu neće biti kompromisa. Čuli ste predsednika države kako je najavio ono što mi radimo u ministarstvu. Interes države, zdravlje i briga o pacijentima će biti ispred svih nas - rekao je državni sektar.

Informer

Nada Macura

Macura je poručila da su srpski lekari najbolji na celom svetu.

- Tu listu čekanja konstatovali smo svi. Sad samo treba videti kako da rešimo to, da svi dobiju što im je potrebno. Ta lista mora ponovo da se pogleda jer su neki, nažalost, možda preminuli ili otišli u neku privatnu instituciju. Ja verujem da će ministar Lončar, koji je i sam hirurg, to rešiti. Mora se krenuti u prevenciju i mora se razgovarati s narodom. Naši lekari su najbolji koji postoje, iskreno rečeno. Način studiranja je na vrhunskom nivou. Šteta je što mnogi imaju viziju da je tamo negde bolje - ističe narodna poslanica.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: