Autor: Informer.rs

19.09.2024.

13:01

Foto: Zoran Sinko

TV

Sajber terorizam u Libanu je demonstracija sile! Mi moramo da vratimo bezbedonosnu kulturu u našem narodu! (VIDEO)

Kapetan Dragan ističe da ovaj napad predstavlja veliki udarac za Hezbolah.

- Mi treba da probamo da naučimo nešto iz ovoga. Ne ulazim u moral toga. Neko je ubedio Hezbolah da je dobro da koriste pejdžere jer ne mogu biti locirani. Oni su podelili svojim oficirima to. 5.000 pejdžera je naručeno, oni se proizvode u Mađarskoj, ali mi nemamo sumnje da je ona upletena u to. Moguće da su oni bili zamenjeni negde na putu, kad su bili isporučeni. Ovo je jedan veliki udarac za Hezbolah. Još uvek se ne zna broj mrtvih, on raste. Iz ovoga treba izvući pouke. Mi smo '91 godine, kad je krenuo sukob u Krajini, ja sam uspeo da donesem ovde jedno 12-ak GPS uređaja. To je nama dalo toliku prednost na terenu. On nam je pomogao da radimo duboko iza neprijateljskih linija, da radimo precizno i markiramo sve živo - kaže Vasiljković.

Informer

Bojan Borovčanin

Borovčanin naglašava da je cilj ove akcije bio prekid određenog vida komunikacije i da se u tome i uspelo, budući da su svi odbacili svoje pejdžere u strahu od novih detonacija.

- Mi vidimo veliki broj žena i ljudi u poznim godinama. Ovo je jedan pokazatelj kako se demonstrira silu. Oni hoće kroz ovakve napade da pokažu da niko nije bezbedan. Tehnika i tehnologija su ozbiljno zauzele svoje mesto u modernom načinu ratovanja. Ovo jeste jedna pouka i poruka nama i našim službama da obratimo pažnju šta uzimamo i odakle ta oprema dolazi. Mislim da je baš taj vid komunikacije trebalo da bude prekinut i oni su uspeli u tome. Možda su i poslednjih pet godina radili na ovoj akciji, velika količina dinamita je u pitanju. Mi moramo da vratimo bezbedonosnu kulturu u našem narodu - navodi Borovčanin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: